Erik van der Heijden

Hoewel het niet in de familie zit is ook Erik van der Heijden (1992) zoals vele muzikanten op jonge leeftijd begonnen met het maken van muziek. Op een leeftijd van 4 jaar begon hij met het spelen van blokfluit, na dit een aantal jaren gedaan te hebben is hij op zijn 8e levensjaar trompet gaan leren spelen bij muziekvereniging Vios uit Mijdrecht. Daar kreeg hij les van Dirk-Jan de Boer en later van Dieuwke Kloppenburg.

Na een aantal jaren les gehad te hebben volgde hij les bij jazztrompettist Diederik Ruisch, op advies van Diederik is hij enkele lessen gaan volgen bij Angelo Verploegen. Na 5 jaar studie aan het conservatorium in Utrecht is hij in juni 2015 met succes afgestudeerd. Naast lessen bij Angelo volgt of volgde hij lessen bij Willem van der Vliet, Ruud Breuls, Rik Mol, Toon Roos, Marc Scholten.

Daarnaast speelt hij of speelde hij in verschillende bands, waaronder zijn eigen jazzkwintet, blazerssectie Horns on Fire, The Night Flight, The Metropole Academy, Knarsetand, de Amsterdam Bigband,  Groove Department Collectief Explosief, The Re:Freshed Orchestra, La Fundacion, Def P and the Beatbusters, Gallowstreet Brassband en vele andere. Verder is hij docent bij verschillende verenigingen.

Sinds 2015 is Erik muzikaal leider van de Mediacity Bigband uit Hilversum en tevens oprichter van blazerssectie Horns on Fire.